Personeel

Uit OSMWiki

(Doorverwezen vanaf Categorie:Personeelsleden)

Op Online Soccer Manager kun je voor bepaalde diensten personeel aannemen.

Een gelimiteerd gebruiker kan 9 personeelsleden aannemen, een Seizoenskaarthouder kan 13 personeelsleden aannemen, en een Premium Seizoenskaarthouder kan 16 personeelsleden aannemen. Het personeel heeft op 11 april 2012 haar laatste update gekregen in de vorm van de Financieel Directeur. De Financieel Directeur was eerst ook al aanwezig maar heeft op deze datum de taken van de Commerciëel manager overgenomen.


Personeelsleden

 1. De Assistent kan je niet ontslaan, hij geeft je advies over wedstrijden en laat weten wanneer er berichten of gebeurtenissen zijn. En als je al even niet online bent geweest.
 2. De Conditietrainer houdt de conditie van je spelersgroep op peil, altijd handig dus om hem in dienst te nemen.
 3. De individuele trainers kunnen je spelers tijdens een training eens flink laten ploeteren! Vaak met succes als de spelers jong zijn dus een tip om ze altijd aan te nemen.
 4. De Dokter, bij hem kan je je spelers laten verzorgen als ze een blessure hebben. Je kan maximaal 4 dokters in dienst nemen.
 5. De Spion, als je hem aanneemt kan je achter de opstellingen en tactieken van je tegenstander komen, behalve als die manager een besloten training heeft ingezet.
 6. De Sportpsycholoog is handig als het het niet zo goed loopt met je team? Misschien zijn je spelers dan mentaal niet helemaal oké. De sportpsycholoog kan daar verandering in aanbrengen.
 7. De Fysiotherapeut houdt je spelers fit zodat ze minder snel blessures oplopen, altijd handig dus om in dienst te hebben.
 8. De Jurist kan schorsingen aanvechten, meestal met succes, vaak wordt de schorsing met de helft verminderd.
 9. De Scout kan spelers voor je scouten in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Azië, Oceanië en zelfs in het Midden-Oosten. Heel erg handig dus.
 10. De Financieel Directeur kan je helpen aan meer geld, als je krap bij kas zit. Je verdient dagelijks 2% rente over het bedrag dat je op je spaarrekening hebt staan. Daarnaast kan de Financieel Directeur je van geld voorzien als je krap bij kas zit. Je kan dit in totaal 2 keer doen, je moet wel de lening met rente terugbetalen. Als je één keer hebt gevraagd om een lening is er niks aan de hand, als je het de 2e keer doet heb je grote kans dat je doelstelling 1 plek hoger wordt. Bij doelstelling 1 kun je geen hogere doelstelling krijgen, dus daar geldt alleen de 2% rente regel. Bij doelstelling 1 is het dus zeker een aanrader om je financieel directeur 2x in te zetten!


Trivia

 • Let op: hoe meer personeel, hoe hoger het salaris en dus de uitgaven!

Externe links

Personeelsleden

AssistentTrainersConditietrainerMedische stafFysiotherapeutJuristSpionSportpsycholoogScoutFinancieel Directeur