Moraal

Uit OSMWiki

Versie door Mastergoalie (overleg | bijdragen) op 28 jan 2013 om 14:08
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Moraal

De Moraal geeft aan hoe gemotiveerd een speler is. Hoe gemotiveerder de speler is, des te beter hij zal presteren.

Bij tegenvallende teamsprestaties zullen jouw spelers sneller gedemotiveerd raken, maar het moraal van je spelers blijft hoog wanneer het team goed draait of het met hun persoonlijke resultaten goed gaat.

Natuurlijk kun je niet iedere spelers uit je team verrassen met een basisplaats. Je moet er als manager wel rekening mee houden dat je bankzitters en reserves sneller een goed moraal zullen verliezen. Zeker jonge spelers zullen zich in hun ontwikkeling tegengewerkt voelen en krijgen daardoor sneller een laag moraal dan hun oudere collega's. Het is dan ook verstandig om af en toe een basisplaats in te ruimen voor een reservespeler, zodat hij weer hoop krijgt voor de toekomst.

Sportpsycholoog

Door het aanemen van een sportpsycholoog kun je ervoor zorgen dat het moraal van je spelers hoog wordt gehouden. Dit personeelslid probeert zelfs het moraal hoog te houden van spelers die niet aan spelen toekomen. Hij draagt bij aan een goede sfeer in het team, waardoor het mogelijk is dat je teamprestaties zullen verbeteren.

De sportpsycholoog probeert het moraal van de spelers hoog te houden, zelfs als ze niet spelen. Hij draagt bij aan een goede sfeer in het team en helpt spelers die in een dipje zitten. De sportpsycholoog doet zijn werk automatisch voor de wedstrijden.

Zie Verder