KGB

Uit OSMWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
De KGB, ook wel bekend als Soviet Intelligence of Team Online Super Communists, was een crew op OSM en een luis in de pels van de OSM Staff.

Geschiedenis van de KGB

Opkomst en ondergang

Opgericht als Soviet Intelligence (beter bekend onder de crewafkorting KGB), later om de crew The Online Soccer Crew te frustreren, hernoemd tot Team Online Super Communists, groeide deze crew al snel uit van een ludieke actie tot een ware irritatiefactor op OSM.

Het ledenbestand bestond naast sir flip k en Scooby-Doo met Pietje3, Mive, AgentSmith, jorisz, eagles gaat winnen want z en jeffrey_92 voor een groot deel uit voormalige leden van de Crew of extraordinary managers. De crew leek echter in niets op CXM, de leden waren ditmaal niet op zoek naar gezelligheid maar problemen. Het begon allemaal vrij onschuldig. Er werd met mate gespamd op de algemene fora en op de crewsite werden grappen over staffleden geplaatst en enkele staffgeheimen naar buiten gebracht. Dit had een zero-tolerance beleid van de Staff ten gevolgd, iets dat weer resulteerde in rancuneuze actie's van de KGB. De crew deed van zich spreken toen enkele leden een manier hadden gevonden om de vakantiemode op andermans account te activeren en daar gretig gebruik van maakte. Het duurde enkele dagen voordat de Staff achter de oorzaak van de vakantiemode-epidemie kwam en op te lossen. Dit was de druppel voor de OSM Staff en er werd op 11 oktober 2006 besloten tot een collectieve IP-ban voor de meeste leden van de crew en fanatiek aanhanger Robbus5 zodat zij in alle rust de schuldigen konden gaan zoeken.

Nasleep van de IP-ban

Met de IP-ban keerde de rust niet terug op OSM, integendeel: gedurende een maand na de verwijdering werd OSM geteisterd door duistere zaken die al snel aan de KGB werden toegeschreven. Zo verdwenen er op het forum van ADER op raadselachtige wijze sticky's, werden plots alle leden van TOSC uit hun crew verwijderd, trapten meerdere managers op de fora in een valstrik door op een link te klikken waarna ze hun team kwijt waren, verschenen er dagelijks bedreigingen op de fora en werd OSM geteisterd door spamaanvallen. Niemand twijfelde dat de KGB hier achter zat.

Een onderzoek van de destijds Chief Judge zijnde Maik Reuvers wees echter uit dat het grootste deel van de crew niets met deze zaken te maken had. Alle leden met uitzondering van Pietje3 en Scooby-Doo mochten weer terugkeren op OSM. Ook was gebleken dat niet KGB-leden maar OSM_PJ verantwoordelijk was voor een deel van de gebeurtenissen.

Huidige situatie

Inmiddels is de rust weer teruggekeerd. Een terugkeer van de KGB is uitgesloten. Niet alleen is de crew verboden door de OSM Staff, ook hebben de voormalige KGB'ers die inmiddels terug zijn op OSM geen behoefte om in oude gewoontes te vervallen. In juli 2007 verscheen er echter een nieuwe crew die opvallende gelijkenissen vertoont met de KGB: Crew of Extraordinary Marxisten onder andere bestaande uit de voormalige KGB-leden Robbus5, eagles gaat winnen want z en jeffrey_92.

UPDATE

Na een schorsing van 5 jaar maakte Scooby-Doo in november 2011 zijn rentree, nadat het account Scooby-Doo werd ge-unlocked.


Externe Links