Copa Amsterdam

Uit OSMWiki

Het populaire voetbalmanagement spel Online Soccer Manager (OSM) heeft wereldwijd de historische mijlpaal van 2 miljoen spelers doorbroken. Om dit prachtige resultaat met de spelers te vieren is Gamebasics, het bedrijf uit Zoetermeer dat deze game ontwikkelt, partner geworden van de AEGON Copa Amsterdam. De spelers van OSM zullen in de unieke gelegenheid gesteld worden het toernooi te bezoeken, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Sportmarketingbureau SoccerID, mede-organisator van de AEGON Copa Amsterdam, is razend enthousiast over de samenwerking met deze online grootmacht. Directeur Arnoud Lips van SoccerID: “Fantastisch dat Online Soccer Manager de komende Copa van de partij is. ‘The virtual world meets the real world’. Ik bedoel, hoe mooi wil je het hebben…”

“Op de AEGON Copa Amsterdam willen we de virtuele en de fysieke wereld samenbrengen”, zegt Frank Tijhuis, directeur marktontwikkeling Gamebasics. “De Copa is een internationaal jeugdtoernooi met ambitie en uitstraling. De talenten van de toekomst aan het werk zien en tegelijk je medegamers ontmoeten; dat gaat een geweldig feest worden voor de OSM spelers.

In en om het toernooi zal Online Soccer Manager op diverse manieren aanwezig zijn. “Er komt een plaats in het stadion waar OSM spelers elkaar kunnen treffen”, aldus Tijhuis. “Deelnemers die al jaren met elkaar in een competitie zitten kunnen elkaar in levende lijve te ontmoeten.” Daarnaast zijn de ontwikkelaars natuurlijk aanwezig. “Het zal een geweldig gezicht zijn als 20 mei de bal gaat rollen voor de finale, en de OSM community de sfeer bepaalt in het Olympisch Stadion!”, besluit hij.

In de prachtige ambiance van het Olympisch Stadion komen in deze 9e editie van AEGON Copa Amsterdam de volgende teams uit: AFC Ajax (Nederland), Tottenham Hotspur (Verenigd Koninkrijk), Cruzeiro EC (Brazilië), Fluminense (Brazilië) en Borussia Mönchengladbach (Duitsland). De overige drie deelnemers worden later bekendgemaakt.