De Apps

Uit OSMWiki

iPhone App

Op 15-5-2012 kwam de eerste echte app van OSM uit. Er is maanden gewerkt aan deze App met het doel hem nog mooier te maken dan de website. Of dat gelukt is? De massale reacties van gebruikers zeggen van wel. Maar oordeel vooral zelf!

De App is al sinds enkele weken de downloaden in de AppStore. Stapsgewijs is de functionaliteit uitgebreid en er is in de tussentijd goed geluisterd naar de gebruikers. Bijna alle opties zijn aanwezig, zodanig dat je nooit op de site meer zou hoeven inloggen om je team te kunnen managen. Maar er blijft altijd nog genoeg te verbeteren en toe te voegen, dus we blijven hem gewoon regelmatig updaten, zoals je van ons gewend bent.

Het is inmiddels ook al heel makkelijk om met je vrienden te spelen. Als er namelijk teams vrij zijn in je competitie zie je onderin het startpunt een blauwe Facebook knop. Deze kun je gebruiken om vrienden uit te nodigen voor je competitie. Het mooie is dat je direct al kan zien wie van je vrienden OSM speelt.

Een uitnodiging wordt als push notificatie verstuurd, wat wil zeggen dat de persoon die de uitnodiging ontvangt hiervan meestal direct op de hoogte is, en kan beslissen of hij er op in gaat of niet. Als je een competitie zoekt kun je ook kijken naar de competities waar je vrienden in deelnemen.

De bedoeling van deze optie is om vrienden elkaar makkelijker te laten vinden. Het is immers veel leuker om OSM met je vrienden te spelen dan met onbekenden!


Op 21-11-2012 kreeg de iPhone App een nieuwe update waar de volgende dingen in verwerkt zaten:

iPhone 5 De iPhone 5 heeft een groter scherm en dit wordt nu ook door de app ondersteund. We hebben zelfs al veel opties speciaal voor de iPhone 5 geoptimaliseerd. Denk aan sponsors, opstelling maken, financieel directeur, spion en startpunt.

Multitasking Wanneer je gebeld wordt tijdens OSM spelen of een SMS krijgt, kun je daarna gewoon weer verder gaan met de app zonder dat je opnieuw je account hoeft te kiezen.

Scorebord Een reden voor veel managers om seizoenskaarthouder te worden is natuurlijk het scorebord. De App biedt nu een scorebord dat minimaal zo leuk is als op de website. Het stadiongeluid geeft een extra dimensie aan je wedstrijd en de commentator geeft je een verslag van minuut tot minuut. Seizoenskaarthouders krijgen het scorebord automatisch te zien bij het starten van de app. Je kunt echter in de instellingen van je telefoon deze optie ook uitzetten.

Profiel menu Als je linksboven op je naam klikt, schuift er een menu uit. Dit menu is verbeterd waardoor je makkelijker de juiste optie kan vinden.

Financiën Je financiën zijn overzichtelijk in beeld gebracht op een overzichtspagina. Kies eenvoudig tussen je club balans, eigen vermogen en spaarrekening.

Er vinden ook telkens bugfixes plaats om de app zo bugvrij mogelijk te houden. Momenteel zijn ze vooral bezig met het verbeteren en optimaliseren van bepaalde functies. Tot dusver gaat dat de makers heel goed af!


Je kan op de App inloggen met je website account en je kunt ook seizoenskaarten via de App bestellen. Deze zijn ook op de website geldig. Zie voor alle aanwezige functionaliteit de AppStore.

Op 03-06-2013 kwam er een update waardoor je nu het volgende kan: - Je kan nu de avatar op je account veranderen en een nieuwe uploaden; - Je krijgt automatisch een berichtje wanneer je jouw spion hebt gestuurd naar een team dat niet je volgende tegenstander is.

Op 29-08-2013 is er een scoutlijst App gekomen voor de iPhone en iPod Touch.

Android App

Sinds 8-10-2012 is er ook een Android App gekomen. Android gebruikers hoeven nu niet langer jaloers toe te kijken hoe hun vrienden met een iPhone gebruik kunnen maken van een mooie app. De app voor Android is minstens zo mooi als die voor de iPhone. Dat niet alleen, hij is voor eigenlijk alle telefoons beschikbaar. Dus of je nu een gloednieuwe Samsung Galaxy S3 hebt of een trage budget telefoon, de OSM app werkt!

Net als bij de iPhone app bevat deze app alle spelfunctionaliteit, zodat je nooit op de site meer zou hoeven inloggen om je team te kunnen managen. Maar er blijft altijd nog genoeg te verbeteren en toe te voegen. Deze app zal dus ook goed bijgehouden worden.

De Android App wordt steeds beter. Het laden van de app is 35% sneller geworden! Dit zal een feest zijn voor iedereen die de app dagelijks gebruikt. Daarnaast is de prijzenkast toegevoegd, de ranglijsten zijn beschikbaar, je kan je facebook vrienden uitnodigen en je kan via de managerlijst op een manager profiel komen.

De OSM app voor Android heeft weer een aantal nuttige updates gekregen. Zo kun je push notificaties ontvangen bij o.a. transfers, de topscores bekijken in je competitie en eigen vermogen gebruiken. Ook kan je als competitie moderator je ei kwijt. Het is namelijk ook al mogelijk om de moderator opties te gebruiken op de app.

Je kan op de app inloggen met je website account en je kunt ook seizoenskaarten via de app bestellen. Deze zijn ook op de website geldig. Zie voor alle aanwezige functionaliteit de PlayStore. Deze App komt in grote lijnen overeen met de iPhone App.