Positie

Uit OSMWiki

De positie van een speler vertelt ons waar de speler het best tot zijn recht komt. Als manager ben je er vrij in om de positie van je spelers zelf te bepalen. Toch is de positie van een speler erg belangrijk, hier wat tips:

Aanvallers

Voor de aanvallers geldt dat de aanvallende waarde het belangrijkste is. Een aanvaller met een rating (AAN: 90; VER: 5; GEM; 90) is op aanvallend gebied niet minder als een aanvaller met een rating (AAN: 90; VER: 15; GEM: 90). De verdedigende waarde van een aanvaller speelt natuurlijk wel een rol in de meeverdedigende activiteiten van de aanvaller. De aanvallende kwaliteit van aanvallers zijn belangrijker dan de aanvallende kwaliteiten van de middenvelders.

Middenvelders

De belangrijkste waarde voor een middenvelder is de gemiddelde waarde. Een aanvaller en een verdediger worden afgerekend op respectievelijk hun aanvallende en verdedigende kwaliteiten, een middenvelder wordt afgerekend op zijn gemiddelde kwaliteiten. De rating ziet er daarom in Mijn Team op deze wijze uit: (AAN: 85; VER: 89; GEM: 87).

Verdedigers

Net als bij de aanvallers is er bij de verdedigers één waarde het belangrijkste, dat is de verdedigende waarde. In Mijn Team wordt daarom deze waarde ook vetgedrukt weergegeven. De rating kan er dan zo uit zien: (AAN: 20; VER: 90; GEM: 55). De aanvallende waarde van verdedigers kan natuurlijk ook van toepassing komen in bepaalde aanvallende tactieken.

Keepers

De rating van keepers lijkt sterk op die van verdedigers. De verdedigende waarde is bij hen van groot belang. Bij de rating wordt daarom ook de verdedigende waarde vetgedrukt: (AAN: 0; VER: 90; GEM: 45). Een keeper heeft altijd een aanvallende rating van 0 en zal daarom niet goed kunnen presteren als veldspeler. Daarnaast is de gemiddelde waarde van een keeper niet relevant voor de berekening.

Extra opmerkingen

  • Spelers presteren altijd het best op hun eigen positie. Desalniettemin zijn spelers overal inzetbaar.
  • Los van de totale waardering van middenvelders is het goed om te weten dat als je ze opstelt op de positie van aanvaller of verdediger dit maar een geringe vermindering van hun berekende waarde tot gevolg heeft.
  • Binnen OSM wordt er geen verschil gemaakt tussen een linker- of rechterbeen.
  • Keepers als veldspeler? Dat gaat niet werken.

Lees verder