Ranglijsten

Uit OSMWiki

OSM kent een aantal ranglijsten waar je je prestaties kunt afmeten tegen die van andere managers.

Manager Top-100

Hierin kun je zien wie de beste managers aller tijden zijn. Deze ranking is gebaseerd op het aantal behalde managerpunten per manager. Het is lastig in de top 100 door te dringen want de meeste spelers daarin spelen al vanaf het begin van OSM mee.

Manager Top-100 per land

Ook is er een Manager Top-100 per land (Nederland & België) te vinden. Deze werkt hetzelfde als de originele Manager Top-100, maar bestaat dan alleen uit managers uit dat land, dat wil zeggen het land dat ze hebben aangegeven in hun profiel.

Records

Hierin staan de algehele records van OSM. Deze zijn verdeeld in:

- Top-5 managers doelstellingen behaald.

- Top-5 managers kampioenschappen behaald.

- Top-5 managers beker gewonnen

- Top-5 managers ervaring

- Top-5 managers meeste overwinningen

Nieuwe Puntentelling

De managerranking van Online Soccer Manager werd dus jarenlang gedomineerd door een klein groepje managers die zich lang geleden ingeschreven hebben. De meeste managers zelfs nog voor 2005. Voor andere managers was het vrijwel geen doen om ooit in de buurt van de top te komen. Hier hebben we nu iets aan gedaan. Je managerranking wordt namelijk een klein beetje anders berekend. De managerpunten die je recent vergaard hebt, tellen voor 100% mee. Echter, punten die langer geleden behaald zijn zullen minder mee gaan tellen voor je ranking. Met andere woorden, de regel is: hoe recenter je punten behaald zijn, hoe meer ze meetellen voor je ranking. Alle punten die je behaald hebt tellen overigens nog mee, alleen tellen 'oude' punten dus minder. Om precies te zijn: de punten van de laatste 180 dagen tellen voor 100% mee. Daarna worden de punten 520 dagen steeds iets minder waard tot ze uiteindelijk nog voor 1% meegeteld worden. Alle punten ouder dan 700 dagen tellen mee voor 1%. Managers die langer dan een maand offline zijn geweest, worden niet meer in de ranking opgenomen, nog een kans voor actieve managers om hun ranking te verbeteren.

Externe Links