Financieel Directeur

Uit OSMWiki

Versie door .AJAX.natuurlijk (overleg | bijdragen) op 23 mrt 2013 om 19:38
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

De Financieel Directeur is een personeelslid die sinds 03-08-2011 aanwezig is op OSM. Met deze expert op financieel gebied kan je geld op een spaarrekening zetten. Over dit geld krijg je een rente van 2%. Eveneens staat hij je met raad en daad terzijde om je club financieel gezond te houden. Daarnaast geeft hij je ook tips om zelf beter met je geld om te gaan. Je kunt hem aannemen bij personeelszaken, te vinden onder Club in het menu.

Daarnaast kan de Financieel Directeur behulpzaam zijn, als je wat extra geld nodig hebt. Hij kan met de sponsors gaan praten om te kijken of zij bereid zijn een financiële injectie in de club te doen. Dit kan hij echter maar 2 keer per seizoen doen, omdat de financiële geloofwaardigheid van de club anders in het gedrang komt.

Ook de tegenprestatie die de sponsor terugverlangt voor het geboden bedrag kan variëren. Sommige sponsors zullen de druk op het bestuur verhogen waardoor je een hogere doelstelling moet halen (dit is niet het geval bij doelstelling 1, je betaalt dan als topclub meer rente). Dit gebeurt pas wanneer je voor de tweede keer om een financiële injectie vraagt. Over deze specifieke wensen zal de Financieel Directeur je uiteraard op de hoogte houden.

De hoogte van het bedrag dat hij bij de sponsors los kan krijgen, is afhankelijk van de huidige positie van je team. Sta je er erg slecht voor, dan zal het moeilijk worden een hoog bedrag los te krijgen, maar sta je er erg goed voor, dan is het ook lastig omdat de sponsors dan de noodzaak van een financiële bijdrage niet zullen inzien.

Externe links

Personeelsleden

AssistentTrainersConditietrainerMedische stafFysiotherapeutJuristSpionSportpsycholoogScoutFinancieel Directeur